V jakém počasí NE/hrát venkovní únikovou hru?

Rozhodnutí, kdy vyrazit na venkovní únikovou hru, může být klíčovým faktorem pro celkový zážitek.

Počasí vám může otevřít dveře k nezapomenutelnému dobrodružství nebo vám je může naopak rychle zabouchnout a ještě si v nich "skřípnete prsty"!

Berte to s nadhledem, ale každý má svou komfortní zónu někde jinde a je potom škoda, když se hráči nepodívají dopředu na předpověď počasí a musí hru třeba pro celodenní déšť přerušit.  

Vždy doporučujeme hrát naše venkovní únikové hry výhradně za denního světla a pokud možno za dobrého počasí

Ne každý by totiž podepsal, že: "Zážitek nemusí být kladný, ale hlavně silný!"

Co na sebe?

Na venkovní únikovku se oblečte o něco tepleji, než na běžnou procházku. Zejména v chladnějších dnech je třeba vzít v úvahu, že při řešení některých úkolů budete postávat na místě a v těchto chvílích se nezahřejete pohybem.

V zimě jedině s rukavicemi! 

V zimě jedině s rukavicemi

I když není teplota kolem bodu mrazu, vaše prsty ocení, když budou co nejvíc v teple. Mějte proto v zimě rukavice. Když budou mít odnímatelné prsty nebo máte dokonce rukavice s dotykovou povrchovou úpravu na ukazováčku, usnadní vám to velmi manipulaci s telefonem. 

V létě pak raději počítejte i s nečekanou přeháňkou a pokud předpovědi hrozí bouřkami, hraní hry raději odložte na jiný dne. 

Kdy vyrazit?

Na jaře a na podzim bývá už brzy tma a i když lze naše hry možné hrát i po západu slunce, určitě to ovlivní váš zážitek. Na některé šifry a úkoly si už budete muset svítit baterkou nebo mobilem a hra se tím neúměrně prodlouží.

Začátek hry volte uvážlivě

Zohledněte ve svém plánování délku denního světla, odhadované časové nároky konkrétní hry a vaše časové možnosti.

Naše únikové hry doporučujeme hrát za denního světla

Nehroťte to!

Naše hry lze přerušit! Můžete se k nim kdykoliv vrátit za lepšího počasí nebo alespoň počkat do doby, než přestane pršet. 

Zpět na blog